19.3.13

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με επιτυχία στέφθηκε το 5ο σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2013, σε συνεργασία με την Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  ΄΄Πάνος Μυλωνάς΄΄.
 Τις τρεις πρώτες μέρες εκπαιδεύτηκαν όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεγάρων και Νέας Περάμου, περίπου 1250 παιδιά, ενώ τις επόμενες δύο η εκπαίδευση έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία Μεγάρων και ήταν ανοιχτή για κάθε πολίτη.
Τα μέλη του Ι.Ο.ΑΣ.  δίδαξαν την έννοια της οδικής ασφάλειας, την οδηγική συμπεριφορά, αλλά και την επιτακτική ανάγκη της χρήσης της Ζώνης Ασφαλείας.
  Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε περιλάμβανε προσομοιωτή σύγκρουσης, προσομοιωτή οδήγησης, προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, ειδικά γυαλιά προσομοίωσης επίδρασης από το αλκοόλ και προσομοιωτή ελέγχου αντανακλαστικών τροχοπέδησης.
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε εσπερίδα με θέμα την ΄΄Οδική Ασφάλεια΄΄ με  τους κάτωθι εξειδικευμένους ομιλητές:
1)     Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΄΄Πάνος Μυλωνάς ΄΄Κος Ρουχωτάς Άγγελος, Συγκοινωνιολόγος
2)     Ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Κος Τζιβάρας Στέφανος
3)     Ο Αρχιπυροσβέστης της 1ης ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος Κος Βυθούλκας Νικόλαος
4)     Ο Εκπαιδευτής Σχολής Οδηγών Κος Μιχάλαρος Θεόδωρος
5)     Ο Ιατρός Πνευμονολόγος και αντιδήμαρχος Μεγαρέων Κος Παπαλευθέρης Ελευθέριος
Την Εσπερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ανακοινώθηκε η κυκλοφορία τριμηνιαίου ενημερωτικού φυλλαδίου για την οδική ασφάλεια, από την Εθελοντική μας Ομάδα.
  Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του σεμιναρίου, χωρίς τους οποίους θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί, οι οποίοι είναι: Οι μικροί εθελοντές- συνεργάτες μας, που μας βοήθησαν επί δύο ημέρες στην κεντρική πλατεία, τους τοπικούς καταστηματάρχες των Μεγάρων, Τον τον πρόεδρο Κο Αθανάσιο Δρένη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ για την συνεχή υποστήριξή τους και τους ιδιοκτήτες - οδηγούς αγώνων αυτοκινήτων Κο Ευθυμίου Μιχάλη, Κο Κατσινά Ευάγγελο, Κο Νικολόπουλο Φώντα.
Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, ενόψει του 8ου ποδηλατικού γύρου των Μεγάρων.


Με τιμή  για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου