30.1.14

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2014 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε στις 22-1-2014, στο Στρατουδάκειο πολιτιστικό κέντρο Μεγάρων. Στην ομιλία που έγινε από τον πρόεδρο του συλλόγου μας Κο Κατερινίτσα Δημήτριο, αναφέρθηκαν οι σημαντικότερες δράσεις των εθελοντών του συλλόγου για το έτος που διανύσαμε και στην συνέχεια την βασιλόπιτα ευλόγησε ο αιδεσιμολογιότατος Π. Αλέξανδρος Κουργιαλής. Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν οι εξής βραβεύσεις σε φορείς και πολίτες που προσέφεραν σημαντικά στο έργο του συλλόγου:
1) Στην Αντιπεριφεριάρχη Δυτικής Αττικής Κα Δήμου Σταυρούλα, η οποία απεδέχθη και ανέλαβε με πραγματικό ζήλο την αναδάσωση του καμένου λόφου του Περάματος Μεγάρων. Για την δράση αυτή, το γραφείο της έγινε κέντρο συντονισμού και λήψεως αποφάσεων. Όλοι επί ποδός. Τεχνικές υπηρεσίες, Διεύθυνση περιβάλλοντος, προϊστάμενοι, οδηγοί μηχανημάτων. Όλοι για τη αναδάσωση. Κόστος; το λιγότερο δυνατό. Το αποτέλεσμα; Ιδανικό. Φυτεύτηκαν 5.000 δενδρύλλια σε αντικατάσταση των καμένων, σε έκταση 100 στρεμμάτων. Το ενδιαφέρον της αντιπεριφεριάρχη, αμείωτο. Και φυσικά, ως τελειομανής, πραγματοποίησε και την συμπληρωματική αναδάσωση με προσωπικό που εργάστηκε επί 2 εβδομάδες, καθαρίζοντας, λιπαίνοντας και ποτίζοντας όλα τα δέντρα, νέα και παλιά, πριν μερικές εβδομάδες. Τιμήσαμε την Κα Αντιπεριφεριάρχη, γιατί απέδειξε αφενός ότι έχει έντονες περιβαλλοντικές ευαισθησίες και αφετέρου ότι εκτιμά τα Μέγαρα.
2) Στον διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεων Ειδικών Δυνάμεων Νέας Περάμου Συνταγματάρχη Κάρλε Πέτρο, για την συνεισφορά του στο έργο της αναδάσωσης του λόφου του περάματος, διαθέτοντας προσωπικό από το στρατόπεδο, για το πότισμα των δενδρυλλίων. Την πλακέτα παρέλαβε ο Υποδιοικητής Αντισυνταγματάρχης Νιβέρογλου Γεώργιος.
3) Στην Κα Κατερίνα Δέσκου Πεντεφούντη, μέλος του συντονιστικού Φορέα προστασίας του υγροβιότοπου Βουρκάρι Μεγάρων, για την καθοριστική συμβολή της στην αναδάσωση του Περάματος.
4) Στην Κα Γωγώ Σταματοπούλου υπεύθυνη αγωγής υγείας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής για την έμπρακτη αρωγή της προς τον σύλλογό μας, στον τομέα της οδικής Ασφάλειας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο δήμαρχος Μεγαρέων Κος Μαρινάκης Ιωάννης, οι βουλευτές Κος Μητρόπουλος Αλέξιος και Οικονόμου Βασίλειος, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κα Δήμου Σταυρούλα, η γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου και πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων Μεγάρων Κα Πιπιλή Κατερίνα, οι αντιδήμαρχοι Κος Βαρελάς Κλεάνθης, Ζάλης Αθανάσιος και Κουμπέτσος Γεώργιος, οι επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι Κος Σταμούλης Γρηγόριος και Δέσκος Αναστάσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κύριοι Δρένης Αθανάσιος, Σακελλαρίου Γεώργιος, Παφτούνος Ιωάννης, Κοροβέση Αδαμαντία, Μιχάλαρος Γεώργιος και Φωτίου Σταύρος, ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μεγάρων Κος Σωτηρίου Νικόλαος, ο Υποδιοικητής του ΚΕΕΔ Αντισυνταγματάρχης Νιβέρογλου Γεώργιος, ο διοικητής της τροχαίας Μεγάρων Κος Μηλιώτης Αθανάσιος, ο υποδιοκητής της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Αττικής Κος Πανολιάσκος Ιωάννης, εκπρόσωποι της Π.Υ. Μεγάρων, του γραφείου πολιτικής προστασίας της αντιπεριφέρειας, του πανελλήνιου σωματείου συμβασιούχων Πυροσβεστών, του συντονιστικού Φορέα προστασίας του υγροβιότοπου Βουρκάρι Μεγάρων, του συλλόγου απόστρατων αξιωματικών ένοπλων δυνάμεων, της ΛΕΜΜ, εκπρόσωποι πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων, εθελοντικών ομάδων της ευρύτερης Δυτικής Αττικής, μέλη μας και πλήθος κόσμου.

Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και χαρά

Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου