10.9.15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 7Η ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ



     Για 7η συνεχή χρονιά η ομάδα μας παρευρέθηκε στην «Μεγάρων Γη» με δύο περίπτερα. Το κεντρικό και του τμήματος της οδικής ασφαλείας με την ονομασία ''Πηγαίνω στο σχολείο με ασφάλεια / e - Οδική Ασφάλεια'' και υπεύθυνο λειτουργίας τον τροχονόμο κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο.
   Στο κεντρικό οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα για το έργο της ομάδας και σε αυτό της οδικής ασφάλειας να ενημερωθούν για θέματα οδικής ασφάλειας & κυκλοφοριακής αγωγής.
   Την παρθενική του εμφάνιση έκανε ο παιδικός ήρωας της ομάδας, ο Εθελοντούλης, και στο κεντρικό περίπτερο αλλά και στο εξειδικευμένο της οδικής ασφάλειας. Με μηνύματα που αφορούν μικρούς και μεγάλους και με βασικό σκοπό να αγαπηθεί από τα παιδιά θα ακολουθεί την ομάδα σε κάθε δράση.
   Εξασφαλίστηκε η υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Μεγαρέων, της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) , της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ) και της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής.
   Στα πλαίσια του Εκθεσιακού Περιπτέρου της οδικής ασφάλειας συμπεριλαμβανόταν:
α) η δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά μέχρι την ηλικία των 8 ετών,
β) η χρήση φορητών υπολογιστών (tablets) συνδεδεμένα με βιντεοπροβολείς (projectors) σε γιγαντοοθόνες οι οποίες πρόβαλλαν προγράμματα εξέτασης και υπενθύμισης ικανότητας οδηγών και μη. Στους ''επιτυχόντες'' και μη προσφέρθηκε ένα αυτοκόλλητο ανάλογα με το αποτέλεσμα
γ) διανομή εντύπων με θέμα την αναγκαιότητα και τη σωστή χρήση του παιδικού καθίσματος
δ) ΔΩΡΕΑΝ προσφορά σχολικών τετραδίων σε όλους του επισκέπτες μαθητές στο περίπτερό μας .
   Λειτούργησε για ακόμα μία φορά το πρότυπο υπάιθριο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και πάνω από 200 μαθητές και παιδιά το επισκέφτηκαν. Μετά την
«ασφαλή» βόλτα τους ,
τους δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα οδήγησης ποδηλάτου.
   Σκοπός αυτής της δραστηριότητας ήταν οι μαθητές και τα παιδιά να αναγνωρίσουν τις πινακίδες σήμανσης , να μάθουν να τις διαβάζουν με έμφαση στην αναγνώριση της πινακίδας ΣΤΟΠ και στο τέλος η επιβράβευσή τους με το δίπλωμα.
   Όλες αυτές οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του εκθεσιακού περιπτέρου όπου συμμετείχαν πάνω από 500 χρήστες των φορητών υπολογιστών (tablets) αλλά και περίπου 3.000 ενήλικοι ως επισκέπτες.
   Σκοπός ήταν οι επισκέπτες - παιδιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να τους ακολουθούμε , να εξοικειωθούν με τα σήματα Κ.Ο.Κ. , να γνωρίσουν τα οχήματα και που κινούνται το καθένα (παιδί & περιβάλλον) , επίσης να διαβάσουν τα σήματα του Κ.Ο.Κ. και να καταλάβουν ότι αποτελούν μέσο επικοινωνίας , να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους πάνω στην κυκλοφοριακή αγωγή (παιδί & γλώσσα) . Μπορούν επίσης να μάθουν τα σχήματα μέσα από τα σήματα οδικής κυκλοφορίας , να δημιουργήσουν μέσα μεταφοράς χρησιμοποιώντας σχήματα (παιδί & μαθηματικά), όπως και να διασκεδάσουν , να ζωγραφίσουν με διαφορετικούς τρόπους και να εκφραστούν μέσα από τη μίμηση (παιδί, Δημιουργία και Έκφραση).
   Σε κάθε ενήλικα επισκέπτη δόθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο με συμβουλές για τη σωστή χρήση του παιδικού καθίσματος και σε κάθε μαθητή δόθηκε από ένα σχολικό τετράδιο ΔΩΡΕΑΝ με την ευχή
'' Καλή και ασφαλή η νέα σχολική χρονιά '' &
τέλος διοργανώθηκε θέατρο σκιών με θέμα ''Ο Καραγκιόζης Τροχονόμος'' όπου 200 παιδιά προσχολικής ηλικίας και περίπου 300 γονείς (συνοδοί) απόλαυσαν - διασκέδασαν με τον Καραγκιόζη, όπου μέσα από τους διαλόγους διοχέτευσε μηνύματα στους μικρούς και μεγάλους πως να «Πηγαίνουμε στο σχολείο με Ασφάλεια».
   Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας και υποστηρικτές και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. ΚΟΡΩΣΗ Σπύρο, την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΑΕ και την ΜΕΓΑ ECO για την σημαντική τους συνεισφορά στις δράσεις του συλλόγου στα πλαίσια της οδικής ασφάλειας.
Εκ του Δ.Σ.
Ακολουθεί φωτογραφικο υλικό:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου