4.11.16

16η Εθελοντική Αιμοδοσία (Δελτίο Τύπου)


Η αίθουσα όλη τη μέρα γεμάτη!
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 4η και τελευταία για το τρέχον έτος εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Η προσέλευση των αιμοδοτών ήταν μεγάλη, εικόνα που συνηθίζεται σε κάθε δράση περισυλλογής αίματος που διοργανώνει η ομάδα μας.

Παράλληλα με τις αιμοληψίες έγινε ενημέρωση σε όσους επιθυμούσαν για την προσφορά μυελού των οστών και εγγραφές στη σχετική τράπεζα του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.
Το τοπίο στην καταγραφή των μονάδων αίματος στη χώρα μας έχει αλλάξει ριζικά από τις αρχές του 2016. Κάθε μονάδα εισέρχεται πλέον ηλεκτρονικά στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ) και κάθε αιμοδότης μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία και στο ιστορικό του. Τα χάρτινα δελτία αιμοδοτών έχουν καταργηθεί (όσοι τα κατέχουν υποχρεούται όμως να τα κρατήσουν) και έχουν αντικατασταθεί προαιρετικά με πλαστικές κάρτες. Όσοι προσήλθαν έλαβαν από τη γραμματεία ενημερωτικό υλικό σχετικά με το Ε.Μ.Α. καθώς και υλικό για την προσφορά αιμοπεταλίων.

Επίσης όλοι πήραν από μία μπλούζα με μήνυμα για την αιμοδοσία, χορηγία της εταιρίας ΒΙΚΟΣ (Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε.) η οποία στηρίζει έμπρακτα την εθελοντική αιμοδοσία, τη λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών, τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Ο κύκλος των αιμοδοσιών για το 2016 έκλεισε με επιτυχία προσθέτοντας στο εθνικό απόθεμα έναν σημαντικό αριθμό μονάδων αίματος. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
- το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους,
- τη διευθύντρια κ. Κορακίδου και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων για την ευγενική φιλοξενία,
- την εταιρία ΒΙΚΟΣ για τη χορήγηση χρήσιμων προϊόντων,
- την κ. Τζούλη Πολυκανδρίτη για τη συνεχή παρουσία της προκειμένου να ενημερώσει για την προσφορά μυελού των οστών,
- τους αιμοδότες – παλαιούς και νέους – για την έμπρακτη στήριξη στο έργο μας, 
- και τέλος τα μέλη μας για την επιτυχημένη διοργάνωση.

Με το σύνθημα «η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία αλλά καθήκον» και με το συνεχές έργο προώθησης της προσφοράς αίματος και των παραγώγων του ανανεώνουμε το ραντεβού με τους αιμοδότες για τις αρχές του 2017.

Με τιμή για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ρήγας Μελέτιος
Ο Γ. Γραμματέας Κατερινίτσας Αντώνης 
...δύο από τα δεκάδες χαμογελαστά πρόσωπα της ημέρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου