3.1.17

Περισυλλογή φαρμάκων & Φιλανθρωπικό Κάλεσμα Αγάπης 2016 (δελτίο τύπου)

Δύο δράσεις που ολοκληρώθηκαν μέσα στο Δεκέμβριο από το τμήμα Κοινωνικής Προσφοράς της ομάδας μας στέφθηκαν με επιτυχία χάρη στη στήριξη καταναλωτών και επιχειρηματιών της περιοχής μας.


ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Από τις 28 Νοεμβρίου έως τη 2 Δεκεμβρίου  - και για 2η συνεχή χρονιά - πραγματοποιήσαμε περισυλλογή φαρμάκων με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Μεγαρέων. Μια σημαντική ποσότητα διαφόρων φαρμάκων παραδόθηκε στο Κοινωνικό Φαρμακείο από αντιπροσωπεία της ομάδας παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Βανέσας Μαυροειδή. Η επιτυχία της δράσης οφείλεται κυρίως στους φαρμακοποιούς της περιοχής των Μεγάρων και της Νέας Περάμου τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.



ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΑΠΗΣ
Από τις 19 έως τις 22 Δεκεμβρίου  - και για 14η συνεχή χρονιά - πραγματοποιήσαμε δράση συλλογής και διανομής βασικών αγαθών σε όσους τα έχουν πραγματική ανάγκη. Με τη συγκινητική υποστήριξη απλών ανθρώπων και με την αρχή της διατήρησης της ανωνυμίας διανείμαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες και μοναχικά άτομα που είχαν ανάγκη να λάβουν ένα συμβολικό και ταυτόχρονα ουσιαστικό δώρο για τις γιορτές. Στο πλευρό μας ήταν και επτά παντοπωλεία των Μεγάρων που δέχθηκαν να τοποθετηθούν καλάθια εναπόθεσης προϊόντων δίπλα στο ταμείο τους. Τα παντοπωλεία των οποίων τους ιδιοκτήτες ευχαριστούμε είναι:
-Δερακοπιάν Σωτήρης
-Καλλιάς Χ. Ιωάννης
-Κάρκα Β. Αικατερίνη
-Α. Λέλης & Π. Κόκκαλης Ο.Ε.
-Μπεθάνης Κων. Βασίλειος
-Πανταζής Π. Αθανάσιος
-Στρατούρης Θωμάς.
Μία πολύ σημαντική ποσότητα αγαθών προσέφερε το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ «ΦΥΛΑΚΤΟΣ-ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ». Συγκεκριμένα από τις αρχές του 2016 η διεύθυνση του πρατηρίου αποταμίευε κάθε Πέμπτη δύο ευρώ από το μέσα-έξω πλύσιμο των οχημάτων. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αγοράστηκαν και παραδόθηκαν στα γραφεία μας είδη πρώτης ανάγκης προς ενίσχυση της φιλανθρωπικής δράσης. Ευχαριστούμε τη διεύθυνση του πρατηρίου και ελπίζουμε η πράξη τους να βρει μιμητές.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν τις δύο παραπάνω δράσεις καθώς και τους επαγγελματίες της περιοχής που υποστηρίζουν το έργο μας και μας ανοίγουν με χαμόγελο τις πόρτες τους.
Η Εθελοντική Ομάδα Κούρος θα συνεχίσει να ενισχύει τις κοινωνικές δομές του δήμου Μεγαρέων και να υποστηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας. Όσο υπάρχει ανθρωπιά υπάρχει και ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου