22.2.17

17η Εθελοντική Αιμοδοσία (δελτίο τύπου)

Το ταξίδι της «προσφοράς ζωής» για το 2017 ξεκίνησε με την 17η εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Η προσέλευση των αιμοδοτών ήταν ασταμάτητη, εικόνα που συνηθίζεται σε κάθε δράση συλλογής ολικού αίματος που διοργανώνει η ομάδα μας.
Παράλληλα με τις αιμοληψίες έγινε ενημέρωση σε όσους επιθυμούσαν για την προσφορά μυελού των οστών και εγγραφές στην τράπεζα του συλλόγου Όραμα Ελπίδας.
Όσοι προσήλθαν έλαβαν ενημερωτικό υλικό σχετικά με το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (Ε.Μ.Α.) προκειμένου να ενημερωθούν πως καταγράφονται πλέον ηλεκτρονικά οι αιμοδοτήσεις στη χώρα μας και τι πρέπει να γνωρίζει ο κάθε αιμοδότης.
Αυτή η αιμοδοσία δεν είχε περιθώρια να μην πετύχει. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν και που περιόρισαν ή και απαγόρευσαν τις μετακινήσεις πριν λίγες εβδομάδες, είχε δημιουργηθεί έλλειψη αίματος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Η Εθελοντική Ομάδα Κούρος και οι αιμοδότες μας έπραξαν το καθήκον τους με αλτρουϊσμό και συνέπεια.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
  • Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για την συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους,
  • τη διεύθυνση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων για την ευγενική φιλοξενία,
  • τους αιμοδότες, παλαιούς και νέους, για την προσφορά τους,
  • και τέλος τα μέλη και τους φίλους της ομάδας για την επιτυχημένη διοργάνωση και τη στήριξη αντίστοιχα.
Με βασικό στόχο την προσέλκυση νέων αιμοδοτών και τη διάδοση της προσφοράς αίματος και των παραγωγών του, και με το σύνθημα «η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία αλλά καθήκον» ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις αρχές του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου