19.8.19

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ 23ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Δελτίο Τύπου
Οι πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 στην Κινέτα και στην Ανατολική Αττική θα μείνουν για χρόνια στη μνήμη όσων τις έζησαν και όσων βίωσαν τον ανθρώπινο πόνο. Η ομάδα μας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην Κινέτα για να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις. Οι συνθήκες των ημερών που ακολούθησαν τις καταστροφικές πυρκαγιές ήταν τέτοιες που κρίθηκε αναγκαία η παρουσία και βοήθεια μας και στην Ανατολική Αττική. Συγκεκριμένα διανείμαμε βοήθεια που εστάλη προς τους πληγέντες από την κυπριακή κυβέρνηση μέσω της ΜΚΟ Reaction.
Οι σχέσεις της ομάδας μας με την ΜΚΟ Reaction εδράζονται στην πολυετή συνεργασία μας σε θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια. Θεωρήσαμε χρέος μας να βοηθήσουμε ώστε η υλική βοήθεια σε φαρμακευτικά είδη να φτάσει εκεί που υπήρχε πραγματική ανάγκη. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να είμαστε αρωγοί κάτω από παρόμοιες συνθήκες αλλά θα είμαστε πάντα σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε ώστε να απαλυνθεί ο ανθρώπινος πόνος.
Η Τράπεζα Κύπρου με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 και για τις ανάγκες που θα προέκυπταν πραγματοποίησε έρανο για τους πυρόπληκτους. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν σε τρεις οργανισμούς και δύο Κέντρα Υγείας. Οι οργανώσεις επελέγησαν μετά από έρευνα και επί τόπου συναντήσεις με τις τοπικές αρχές, σε συνεργασία με την ΜΚΟ Reaction. Έχουμε την τιμή να είμαστε ένας από τους τρεις οργανισμούς που έλαβε μέρος των χρημάτων.
Στις 18 Ιουλίου 2019 εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας μας παρευρέθηκε σε διάσκεψη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία όπου ανακοινώθηκε και παραδόθηκε η οικονομική βοήθεια παρουσία επιτρόπου εθελοντισμού και μη κυβερνητικών οργανώσεων της Κυπριακής δημοκρατίας κ. Γιάννη Γιαννάκη.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
  • τον κυπριακό λαό που στήριξε τον έρανο από το υστέρημα του αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τους πληγέντες της εθνικής τραγωδίας της 23ης Ιουλίου 2018.
  • τη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου για την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει έρανο και να παραδώσει τα χρήματα απευθείας στους φορείς που επελέγησαν χωρίς διαμεσολαβήσεις.

  • τη ΜΚΟ Reaction με την οποία διατηρούμε άριστες σχέσεις και πολυετή συνεργασία.

    Ακολουθεί η ομιλία του εκπροσώπου της ομάδας μας κ. Κατερινίτσα Αντώνιου στη διάσκεψη Τύπου στα κεντρικό κτίριο της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία στις 18 Ιουλίου 2019:

    Αγαπητοί κύριοι,
    η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων – Αθλητικός Όμιλος Κούρος ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Το πολυποίκιλο έργο που καθημερινά παράγουμε στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην πίστη των μελών μας να δομηθεί ένας κόσμος με γερές βάσεις μέσα από τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουμε.
    Οι δύο πυλώνες που στηρίζεται το έργο μας είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Για εμάς όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί.
    Τα εθελοντικά τμήματα που έχουν διαμορφωθεί με το πέρασμα των ετών και λειτουργούν σήμερα είναι:

    • δασοπροστασίας
    • ανακύκλωσης
    • κοινωνικής προσφοράς
    • αιμοδοσίας και πρώτων βοηθειών
    • οδικής ασφάλειας
    Τα τελευταία χρόνια όπου η κρίση χτύπησε τον ελλαδικό χώρο θεωρήσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε και εκτός των τειχών μας για να δώσουμε έκταση στην προσφορά μας και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας. Κόντρα δηλαδή στο ρεύμα της εποχής που ήθελε την απομόνωση και τη μιζέρια. Οπλισμένοι με εξωστρέφεια και καλή διάθεση για συνεργασία ήρθαμε αρχικά σε επαφή με ομάδες όμορων περιοχών για κοινές δράσεις κυρίως γύρω από την οδική ασφάλεια και αργότερα κινηθήκαμε ευρύτερα. Ανάμεσα σε αυτές τις επαφές γνωρίσαμε και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Reaction που ουσιαστικά αποτελεί το σύνδεσμο ανάμεσα στην ομάδα μας και στην Κύπρο και το λόγο για τον οποίο σήμερα βρισκόμαστε εδώ.
    Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας είχαμε την τιμή να γίνουμε εμπνευστές της δημιουργίας τράπεζας αίματος για τους Κυπρίους της Ελλάδας από τη Reaction σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Αντικαρκινικού – Ογκολογικού – Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” των Αθηνών. Ο Κούρος συνεργάζεται δέκα χρόνια με το προαναφερόμενο νοσοκομείο έχοντας προσφέρει μέσα από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνει χιλιάδες μονάδες αίματος σώζοντας έτσι πολλές ζωές.
    Οι περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην Κινέτα και στην Ανατολική Αττική ήταν δυστυχώς ένας λόγος για να σμίξουμε όσοι είμαστε κάθε αντιπυρική περίοδο σε ετοιμότητα για να αποσοβήσουμε το μοιραίο, και όσοι ανησυχούμε για τη διατήρηση και τη σωτηρία του φυσικού περιβάλλοντος.
    Η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης από τη reaction και την κυπριακή κυβέρνηση προς τους πληγέντες αλλά και προς αυτούς που ήταν στην πρώτη γραμμή και αγωνίζονταν να δώσουν ένα τέλος στην πρωτοφανή τραγωδία, αποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής των Κυπρίων και όλου του ελληνισμού.
    Είχαμε την τιμή να βοηθήσουμε στη διανομή αυτής της πολύ σημαντικής βοήθειας ανακουφίζοντας όσους δοκιμάστηκαν από την πύρινη λαίλαπα.
    Οι 100 νεκροί θα μας ξυπνούν πάντα μνήμες και θα μας θυμίζουν πάντα τα λάθη που έγιναν. Δεν παίζει κανένα ρόλο ούτε θεωρείται τύχη ότι στην Κινέτα δεν είχαμε ούτε έναν τραυματία. Κάθε ανθρώπινη απώλεια είναι θλιβερή όπου και αν συμβαίνει. Ήταν μία εθνική τραγωδία.
    Ως ομάδα δώσαμε μία μεγάλη μάχη και θα τη ξαναδώσουμε όποτε και όπου χρειαστεί. Είμαστε έτοιμοι ακόμα και εδώ στην Κύπρο να έρθουμε ώστε να συνδράμουμε σε παρόμοια κατάσταση όπως είχαμε προετοιμαστεί (αλλά τελικά δεν χρειάστηκε) για την μεγάλη πυρκαγιά το 2016 στην περιοχή της Σολέας.
    Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου για την πρωτοβουλία της να ανοίξει λογαριασμό για τη δημιουργία παγκύπριου εράνου.
    Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κυπριακό λαό και όλους τους οργανισμούς για τη συμμετοχή τους στον έρανο μέσα από το υστέρημά τους. Τέλος, ευχόμαστε από εδώ και πέρα οι συναντήσεις και οι συνεργασίες μας να γίνονται σε κλίμα ειρήνης και για σκοπούς που δεν σχετίζονται με τραγωδίες και απώλειες.





     





1 σχόλιο:

  1. Σοβαρό χρηματικό δάνειο για όσους το πιστεύουν
    Είμαι πολύ οικονομική. Κάνω δάνεια μεταξύ ατόμων σε άτομα με οικονομική δυσκολία και που είναι σε θέση να εξοφλήσουν το ποσό που δανείστηκε. Το όραμά μου για το δάνειο είναι απλό και ξεκάθαρο.
    Έχω σημαντικό κεφάλαιο που μπορεί να προσφέρει δάνειο για ιδιώτες και προθεσμίες που θα καθοριστούν σύμφωνα με τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας. Εάν έχετε έργα που πρέπει να κάνετε ή συμμετέχετε
    οικονομική δυσκολία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω email το συντομότερο δυνατό
    με το ποσό, τη διάρκεια του δανείου σας και γνωρίζοντας ότι το επιτόκιο είναι 2%.
    Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω E-Mail: antripapoulou112@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή