21.9.16

1η Ευρωπαική ημέρα χωρίς νεκρό στον δρόμο

Το τμήμα οδικής Ασφάλειας της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ ,  διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την οδική ασφάλεια στη πόλη της Σαλαμίνας, την 21 Σεπτεμβρίου  2016 και ώρα 6-9 μ.μ.
Αποφασίσαμε να διοργανωθεί την συγκεκριμένη ημερομηνία διότι θα ενταχθεί στα πλαίσια της 1ης Ευρωπαικής ημέρας χωρίς νεκρό στον δρόμο (EDWARD) που διοργανώνει η TISPOL  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μεταφορών .
Συγκεκριμένα η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με την Επιτροπή Σχολικών Τροχονόμων Σαλαμίνας και με την στήριξη του Δήμου Σαλαμίνας και της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δ. Σαλαμίνας   διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα
 «Φαντάσου μια ημέρα χωρίς νεκρό στο δρόμο».
Αποτελέσματα ερευνών που ανακοινώθηκαν δείχνουν ότι η εμπλοκή ενός παιδιού και  οχήματος σε οδικό ατύχημα   που κινείται το όχημα με 50 σε μια πόλη, το 80% το αποτέλεσμα θα είναι μοιραία για το παιδί , ενώ αν η ταχύτητα είναι 30km/h τότε μειώνεται σε 10% των οδικών ατυχημάτων που θα είναι μοιραία . Αυτό μας κάνει να παροτρύνουμε τους ηγέτες μια πόλης   και του κράτους να μειώσουν τα όρια ταχύτητα στις αστικές περιοχές όπου  τα παιδιά κινούνται είτε ως πεζοί είτε ως ποδηλάτες πλέον σε όλη την πόλη και όχι μόνο κοντά στις σχολικές μονάδες .
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Συγκεκριμένα ο
χώρος του Σιντριβανίου Σαλαμίνας θα διαμορφωθεί και  θα αποτελείται από πανό με μηνύματα «Δεν Τρέχω στην Πόλη μου- Το Δίπλωμα Δεν κάνει τον οδηγό μόνο»
Στο εσωτερικό χώρο  θα υπάρχουν δυο tablet συνδεδεμένα με ψηφιακή συσκευή προβολής (projector) και θα προβάλλονται οι δραστηριότητες των tablet σε οθόνη (πανί) ύψος 2χ2 μέτρων που θα διενεργεί κάθε επισκέπτης .
Οι δραστηριότητες που θα λαμβάνουν χώρα στα tablet θα είναι ΤΕΣΤ ανάλογες με τις δοκιμασίες απόκτησης διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου , φορτηγού , δικύκλου αλλά και ποιες ποινές επιβάλλονται για κάθε παράβαση ενός οδηγού , επιβάτη ή πεζού . Εξειδικευμένα application θα προσφέρουν τις γνώσεις αυτές τόσο στους χρήστες των tablet όσο και στους λοιπούς επισκέπτες που θα μπορούν να «απολαμβάνουν» από τις γιγαντοοθόνες τα ΤΕΣΤ αυτά.
Στον ευρύτερο χώρο θα τοποθετηθεί προσωρινό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά από 2 έως 10 ετών όπου στους συμμετέχοντες θα απονέμεται «Ενδεικτικό Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου».
Σε κάθε παιδί θα προσφερθεί αυτοκόλλητο   με λογότυπο τα 30 Km/h μέσα σε μια σπασμένη καρδιά . Είναι το λογότυπο που παροτρύνει του ηγέτες κρατών να μειώσουν τα όρια ταχύτητας στο αστικό δίκτυο από 50km/h σε 30 Km/h – κάνοντας τους δρόμου βιώσιμους .Θα διανεμηθούν φυλλάδιο της δράσης μας.
Σας περιμένουμε …..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου