11.3.21

ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΤΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΤΟΥ 2022

Κάθε χρόνο την Κυριακή της Τυρινής η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Κούρος» διοργανώνει σε συνεργασία με το δήμο Μεγαρέων Διαγωνισμό Αερόστατου, μια εκδήλωση που έχουν αγαπήσει και αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για ένα έθιμο που έχει βαθιές ρίζες και διατηρείται έως τις μέρες μας εμπλουτισμένο με στοιχεία που δεν το αλλοιώνουν αλλά το ενισχύουν με σεβασμό.
Λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούσαν και των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί την Κυριακή της Τυρινής του 2020, ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε, ελπίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί φέτος. Δυστυχώς ούτε και αυτήν την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λόγω των περιορισμών που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας COVID 19.
Λίγα λόγια για την δράση:
Το πέταγμα του αερόστατου μπορεί να θεσμοθετήθηκε στις μέρες μας μέσα στις Απόκριες αλλά έρχεται από πολύ παλιά όταν οι νέοι της εποχής κατασκεύαζαν αερόστατα από κόλλες χαρτιού και ζυμάρι και τα πετούσαν τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η περίοδος των Αποκριών δίνει περισσότερο χώρο στη φαντασία και το αποτέλεσμα είναι κάθε χρονιά εκπληκτικό.
Οι διαγωνιζόμενοι εκτός των κινήτρων της συμμετοχής σε μία χαρούμενη εκδήλωση και της παραλαβής ενός αναμνηστικού επαίνου έχουν και το κίνητρο της απόκτησης ενός από τα πέντε έπαθλα:
-Για το μεγαλύτερο αερόστατο
-Για το μικρότερο αερόστατο
-Για αυτό που πήγε πιο μακριά
-Για το πιο πρωτότυπο
-Για αυτό που πέταξε πιο πολλές φορές
Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή της Τυρινής του 2022 με αισιοδοξία, κέφι και φαντασία. Να βρεθούμε όλοι μαζί, να πετάξουμε τα αερόστατα και να γεμίσουμε με χρώματα τον όμορφο γαλανό ουρανό.
Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου