5.4.23

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα «ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια» στην οποία συμμετέχει η ομάδα μας

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 18:30 θα συνευρεθεί η Επιτροπή Αγώνα στην περιοχή των Μεγάρων στο Level Cafe της Πάχης, για το θέμα των Ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη. Η συνάντηση είναι ανοιχτή για Συλλόγους, Συλλογικότητες και κατοίκους της Αττικής που θα ήθελαν να συμμετέχουν.

Όπως γνωρίζετε έχει κατατεθεί πρόσφατα αίτηση από την ΤΕΡΝΑ για εγκατάσταση 124 ανεμογεννητριών (Α/Γ) στα Γεράνεια Όρη που ξεκινά και καταλήγει από την μια άκρη των Γερανείων έως την άλλη. Επίσης έχουν καταθέσει αιτήσεις και για την περιοχή Συκιές Βόρεια της Περαχώρας (εμφανέστατα από τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίων) .

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην συνάντηση οι παρακάτω Σύλλογοι και Συλλογικότητες:
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ - Α.Ο."ΚΟΥΡΟΣ", Σύλλογος Αλμυρές Βουρκάρι, Σύλλογος Ιδιοκτητών Παραλίας Κινέττας Ο ΣΚΥΡΩΝ, Άγιος Νικόλαος Εξωραϊστικός Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων, καθώς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Αναμένουμε δήλωση συμμετοχής και από άλλους Συλλόγους και Συλλογικότητες.
Διαδώστε το σε όσους/ες ενδιαφέρονται ειδικά από Νομό Αττικής για να διευρυνθούμε και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας όλοι μαζί.
Θα συζητηθούν κινήσεις/δράσεις/αιτήματα ώστε να αποτρέψουμε την αδειοδότηση των Α/Γ στα Γεράνεια. Επίσης υπάρχει πρόταση να μπει και το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού ως παράλληλη δράση της Επιτροπής Αγώνα , καθώς είναι αλληλένδετα αφού η εγκατάσταση Α/Γ μπορεί να μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα, να καταστρέψει πηγές ή ακόμα και να χαθούν από τις παρεμβάσεις που γίνονται στο βουνό .

ΥΓ: Την Παρασκευή 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνάντηση στο Λουτράκι με τοπικούς Συλλόγους ώστε να συντονίσουμε τις δράσεις μας με την Κορινθία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου